Dutch NL French FR

Vakantie in eigen land: staycation

Nog nooit gingen we zoveel op vakantie in eigen land. Met staycation ontdek je de kostbare plekjes van je eigen omgeving, de mooiste overnachtingen, de pracht van de natuur alsook de historische parels. Staycation, de nieuwste trend in vakantieland ontspruit nu we niet met het vliegtuig naar exotische bestemmingen mogen reizen.

Op vakantie in eigen land

Bart is een jonge vader van twee kinderen. Als ingenieur heeft hij tijdens zijn werkweek lange werkdagen en moet hij regelmatig naar het buitenland. Als vader van twee tienerzonen vindt hij het belangrijk om zijn vrije tijd kwalitatief met hun te spenderen.

vakantie in eigen land staycatio
De Vallei van de Drie Beken strekt zich uit van aan de Paalse plas op de grens van Beringen en Tessenderlo tot in Molenstede (Diest).

Bart: “Sinds vorig jaar werd ik me meer bewust van de natuur rondom ons. Door het vliegverbod werden we gedwongen om uit te kijken naar alternatieve vakanties. Ik heb het geluk dat mijn twee zonen graag camperen. We hebben ons dan ook laten gaan en geïnvesteerd in een volledige campinguitrusting bij A.S. Adventure.

Sinds vorig jaar werd ik me meer bewust van de natuur rondom ons

Bart

Paalkamperen op het platteland of in de bos

Bart: “Vorige zomer gingen we paalkamperen. Agentschap voor Natuur en Bos heeft de meest idyllische plekjes midden in de natuur voorzien als campeerzone. Mits een aantal regeltjes kan je hier echt van de natuur genieten.”

vakantie in eigen land staycation
Afbeelding geleend van: Dutch Lady via Pixabay

Overnachten in eigen land

Dit jaar plannen we een fietstocht van Limburg tot aan de kust en we verblijven in verschillende B&B’s of hotels. Dat vindt mijn vrouw leuker, want kamperen is niet aan haar besteed. Je beslist zelf waar je naar toe fietst en in elke stad kan je via booking.com een leuke overnachting boeken.

vakantie in eigen land staycation
In Koksijde-Oostduinkerke is het heerlijk vertoeven. De Hoge Blekker, hoogste duin van de Vlaamse Kust, en de meer dan 700 ha natuurgebieden maken van Koksijde een echt wandelparadijs

Trip naar de Ardennen

Volgend jaar denken we eraan om een trektocht door de Ardennen te maken. We hebben de smaak van vakantie in eigen land precies goed te pakken.

vakantie in eigen land: Ardennen
Het leuke aan de Vallei van de Hoëgne is dat er diverse afstanden mogelijk zijn. De kortste route is 8 km maar u kunt er ook met gemak 12 km of zelfs 21 km van maken.

Wil je ook vakantie in eigen land proberen? Lijkt staycation iets voor u? Bekijk de accommodaties en steun je favoriete organisatie: 
Belvilla (+/-3,35%), Ardennen Online (+/-4,50%), Chalet.nu (+/-3,35%) of Bungalow Net (+/-4,50%).

Staycation is een modern woord voor vakantie binnen de landsgrenzen. Vakanties in eigen land hebben tal van voordelen. Het is goedkoop, je bent snel op je bestemming en je kan alles op je eigen tempo doen.