Dutch NL French FR

Inloophuis De Kolibrie

Inloophuis De Kolibrie

inloophuis de kolibrie 26

Inloophuis De Kolibrie

Adresgegevens:
Markt 25
BE 3990
Peer

E-mail: info@dekolibrie.be

Website: https://www.dekolibrie.be

Facebook: voorchronischziekenenhunnaasten 


Inkomsten

Gespaard bedrag: € 0,75

Onder beoordeling: € 0,00
Afgewezen: € 0,00
Bevestigd: € 0,75

Inloophuis De Kolibrie

De Kolibrie ondersteunt chronisch zieken en hun omgeving met een gevarieerd aanbod aan informatie, psychosociale begeleiding, creativiteit en ontmoeting. Vanuit warme nabijheid en positieve bevestiging dragen we bij tot ieders levenskwaliteit en geluk.

De Kolibrie ligt in Peer en is een inloophuis voor personen die geconfronteerd worden met een chronische ziekte. Wij bieden steun om de ziekte een plek te geven in hun dagelijkse leven. Dit met veel aandacht voor de fysieke, mentale en sociale belasting die hun aandoening met zich meebrengt. Vanuit de Kolibrie volgen we de definitie van gezondheid van Machteld Huber: “Gezondheid is het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.”

Het grote voordeel van deze definitie is dat ze ons leert kijken naar mogelijkheden, in plaats van naar beperkingen. Daardoor weten we dat mensen, ondanks een diagnose, gelukkig kunnen zijn. 

De Kolibrie is een plek waar mensen, zonder afspraak en ongedwongen samen kunnen komen om nét wel of nét niet met hun aandoening bezig te zijn. Binnen de Kolibrie vinden bezoekers hun weg naar lotgenoten, informatie, allerhande workshops, een luisterend oor en aanvullende manieren om elkaar en met elkaars uitdagingen op pad te gaan. Vanuit ons geloof in herstel zijn we ervan overtuigd dat we onze bezoekers handvaten kunnen bieden om te leren omgaan met hun uitdagingen mét het accent op (eigen)waarde.

Een mens is geen eiland, daarom willen we ook de omgeving meenemen in hun unieke verhaal. Dit doen we door te voorzien in een aanbod voor mantelzorgers, familie en andere betrokkenen.

Hoe kan je ons gratis steunen?

  • Klik op de boosterknop
  • Kies daar je favoriete webwinkel waar je iets wil kopen.
  • Bevestig even dat je voor Inloophuis De Kolibrie kiest.
  • Doe je aankoop, nadien ontvang je een bevestigingsmail met het bedrag dat dankzij je aankoop aan onze werking gestort zal worden.