Dutch NL French FR

Hondenzwemvijvers

Hondenzwemvijvers, net wat je hond nodig heeft met warm weer. Heb je een water rat, alias een hond die graag zwemt? Dan kan je misschien eens uitkijken naar één van de volgende hondenzwemvijvers. In België zijn er enkele zwemvijvers voor honden. Ik denk aan een kleine losloopzone aan de Paalse Plas alsook de Trudobron in Sint-Truiden op Limburgse bodem. In Oost-Vlaanderen is er de Watersportbaan in Gent en in Antwerpen de hondenzwemvijver in Sint-Katelijne-Waver.

In Sint Truiden hebben ze er goed over nagedacht. Daar ligt de Trudobron. Er is aan de zwemvijver voor honden een grote speeltuin waar kinderen naar believen kunnen spelen, een kabouterbos en een aantal leuke bankjes voor uit te rusten. De zwemvijver is zeker niet klein. Met meer dan 150 vierkante meter zwemoppervlakte is ze omringt door bijna een hectare weide. Aan de zwemvijver zijn loopplanken voorzien zodat de honden vlot in en uit het water kunnen. Place to be: Parkeren kan aan Jeugdcentrum De Tochtgenoot

In Gent zijn ondertussen meer dan 20 losloopweides, maar ééntje springt er toch bovenuit. Vlak bij de Watersportbaan, vlak aan de Yachtdreef is er een afgebakende vrije zone voor honden om te zwemmen. Baasjes mogen netjes aan de kant blijven, zwemmen is alleen toegelaten voor onze viervoeters. Voor de honden die water niet zo prettig vinden, is er ook een afgebakende droogloopweide. Place to be: aan de yachtdreef ;-).

Op een domein van 1ha, kan je met je viervoeter ook terecht op het domein van Puyenbroeck in Wachtebeke. Er is een zwemvijver in een losloopzone. Je hond kan dus vrij zwemmen, rennen, spelen en afkoelen.

Verder kan je op het domein ook naar de uitkijktoren, het blote voetenpad, de grote berg, het struinpad en een hangbrug. Place to be: Landschapspark, sportsite parking 2.

In Sint-Katelijne-Waver is er een kleine, niet ongezellige losloopzone met vijver voor de honden. Al is de vijver niet zo groot, toch wordt hij proper gehouden met de nodige filters. Voor de honden zijn er verder buizen geïnstalleerd en is er een zandpartij. Pret verzekerd.

Place to be: Elzenstraat, Sint-Katelijne-Waver.

Liever een zwembad voor je hond dan een vijver? Ook dit kan.

Hieronder een aantal leuke hondenzwembaden:

Verwen je hond en steun gratis een goed doel

Doggi is de plek om je hond eens lekker te verwennen op zijn verjaardag. Doggi biedt handgemaakte hondentaarten, cupcakes en donuts aan voor iedere hond vanaf 2 maanden oud. Daarnaast verkopen zij feestartikelen om het hondenfeestje compleet te maken.
3,75% van je aankoop gaat naar het goede doel 

Animigo is een topmerk voor natuurlijke supplementen, shampoos, halsbanden en alles daartussenin voor honden en katten. De producten zijn gebruiksvriendelijk en bevatten een reeks populaire natuurlijke ingrediënten.
11,25% van je aankoop gaat naar het goede doel