Dutch NL French FR

Geldinzameling door scholen

Fondsenwerving voor uw school is belangrijk. Er is altijd wel iets belangrijks zoals het verfraaien van de speelplaats, nieuwe smartboards, enz…, maar leerlingen, scholieren en studenten activeren om hun in te zetten voor een goed doel, is eveneens belangrijk. Doneren is en blijft een belangrijke levensles voor groot en klein. Denk maar aan de woorden van Henry Rosso_ Fundraising is the gentle art of teaching the joy of giving.

Tweedehandskraampje

Geef leerlingen de verantwoordelijkheid om hun eigen schoolkraampje uit te baten. Laat ze tweedehandse spullen van thuis meebrengen, die nog in goede staat zijn, om tweedehands te verkopen. Het kan gaan om boeken, speelgoed, schoolmateriaal, verkleedkleren…. De school is de ideale leerplaats voor het jonge ondernemersschap te stimuleren. Je kan ook opteren om de kraam het hele schooljaar te laten staan.

Wereldboekendag

Wereldboekendag is een evenement dat jaarlijks op 23 april wordt gehouden door UNESCO ter promotie van lezen, publicatie en auteursrechten. Organiseer met je school een boekenverkoop in kader van dit evenement. Werk samen met de boekenclub, zij staan hier zeker voor open!

Schoolfeest

Het jaarlijks evenement van de school en ideaal om sponsoring te verzamelen. Wanneer je je schoolfeest goed organiseert, is het verantwoord om hiervoor inschrijvingsgeld te vragen. Op het evenement zelf zijn er talloze acties om te houden:

  • Raad hoeveel yelliebeans of M&Ms er in de pot zitten en win de pot! Vraag voor elke gok een bijdrage. Diegene die het juist raad of het dichtst bij is, wint de pot.
  • Eendjes vissen voor de kleuters, altijd prijs! Verpak kleine spulletjes, zoals zeepbellen blazen, puzzeltjes en verras elke peuter met iets leuks. Wie kan alle eendjes vangen?
  • Tombola: De must voor elk schoolfeest. Zorg voor voldoende prijzen en lotjes! Je kan op voorhand al veel organiseren zoals prijzen verzamelen, lotjes in voorverkoop verkopen. Zorg nu nog voor een grabbelton en gegarandeerd succes!
  • Snoepzakkenverkoop: Daar hoeft geen uitleg bij. Snoepzakken verkoopt op elk evenement als zoete broodjes.
  • Grimeren: Zoek de talentvolle mama, papa, nicht, zotte nonkel of grappige tante die op je evenement kindersnoeten wil omtoveren naar een fee, spin of dier.

Sport & spel

Organiseer een voetbalwedstrijdje tussen ouders of laat ze deelnemers aan de klassieke volksspelen zoals zaklopen, touwtrekken. Ouders zijn meer competatief dan we denken. Je kan een bijdrage vragen voor deelname en misschien een weddenschapje op welke ouderploeg wint. Tip: Laat ploegen op voorhand zich samen stellen, dan kan je hier mee promotie voor maken of inkomkaartjes voor de wedstrijd verkopen. Denk zeker aan de hotdogs, hamburgers, warme choco’s, etc… voor de supporters om te verkopen.  

Goal!!!

Breng familie en vrienden & buren samen voor een spelletje ‘trappen op doel’. Maak er een leuke avond van met hapjes en drankjes, die je aan een democratische prijs verkoopt. Wanneer je het organiseert, vinden deelnemers het niet erg om een bijdrage per trap te doen.

Organiseer je

Wanneer je samenwerkt met anderen om geld te verzamelen voor het goede doel, is het nuttig om een whats app- of facebook groepje op te richten om ideeën uit te wisselen en je te organiseren. Meer handen maak licht werk en maakt het werk ook leuker!

Veil je talent

Organiseer een veiling op je school waarbij je de talenten van een ander inzet. Je ‘koopt’ als het ware aan een democratische prijs een dienst van een ander. Je hebt ik elke school wel de handige papa die ergens een klusje kan opknappen, de leerkracht die een uurtje bijles geeft, een leerling die supergoed taarten kan bakken en een oma die breiles wil geven. Vraag voor elk talent een bijdrage voor het goede doel.

Oud leerlingen

Ook oud leerlingen willen graag nog actief bezig zijn rond je school. Al eens gedacht om hun te contacteren voor juridisch advies of de aankoop van computers. De tofste ideeën komen ook vaak van dit jong geweld. Betrek zoveel mogelijk sympatisanten bij je actie!

Schoolboeken en schoolkalenders

Verkoop op het einde van het schooljaar een schoolboek aan de leerlingen. Maak gebruik van je eigen kopieertoestel en inbindmachine om een tof jaarboek te maken. Vervolledig het schoolboek met eigen gedichten van leerlingen, persoonlijke fotomateriaal van schooluitstappen en herinneringen die door het jaar gemaakt werden.

Schooldisco

Een activiteit om een heel jaar naar uit te kijken! Een lokaal feestje, discoparty of fuif! Superleuk van kleuter tot student. Maak duidelijk dat de opbrengst van je feestje ten gunste is voor het goede doel en vraag een eurotje extra per inkomkaart. Vergeet ook geen versnapering te verkopen aan alle dansers. Dit brengt extra geld in het laadje.

Afvalopruimactie

Veel gemeenten en steden staan open om gratis materialen ter beschikking te stellen aan verenigingen en organisaties wanneer ze een opruimactie wensen te organiseren. Uw inspanning wordt dan financieel vergoed door je gemeente.

Bonnen

Veel supermarkten geven kortingsbonnen. Al ooit gedacht om alle kortingsbonnen te verzamelen met de ouders om zo een gezamenlijke aankoop te kunnen doen. Op die manier kan je goedkoop tombola spullen, koeken, dranken inkopen om later te verkopen op je evenement.

Shop online

Sluit u aan bij boosteren.com en zet je actie of goed doel online. Activeer al je vrienden, familileden, buren, schoolbestuur, jeugdbeweging aan om hun online aankopen te doen bij onze webshops, aangesloten bij boosteren? Deze online shops geven een commissie als ‘dank je wel’ om bij hun te shoppen.

Zamel in acties

Je kan het niet bedenken of het wordt ingezameld. Denk maar aan oude GSM’s, tablets, inktpatronen. Veel reclycen bedrijven betalen een bijdrage voor het inleveren van deze toestellen. Moederborden van computers leveren bijv. 1 euro/kg op. Iets minder voor de hand is blikjes verzamelen. Aluminium inleveren brengt 70 cent/kg op. Niet weinig, denk ik dan. Vraag aan je gemeente of ze mee de actie ondersteunen. Hoe meer mensen inleveren, hoe beter voor het goede doel!