Dutch NL French FR

Geldinzameling door gebedshuizen

Kerken en gebedshuizen brengen iedere week, tradioneel op zondag mensen samen. Vanuit hun geloof, streven ze ernaar om de juiste waarden en normen na te streven en zetten ze zich ook in voor het goede doel.

Koffie en thee – Thee en koffie

Koffie en thee brengen mensen samen en goede gesprekken gaan vaak gepaard met een kopje koffie of thee, maar ook ideaal om geld te verzamelen voor het goede doel. Waarom geen taarten, cakejes of wafes verkopen voor je goede doel. Je kan ook mensen aanspreken om thuis zelf te bakken of koffiekletsen te organiseren ten voordele van het goede doel.

Bakken voor het goede doel

Niets beter dan zelfgebakken taarten en koekjes & andere zoetigheden. Je kan een wedstrijd organiseren voor de lekkerste koekjes of de mooiste taarten. De winnaar wint een leuke prijs, de proevers betalen voor een lekkere koek of taart. Het is leuk als mensen kunnen betalen voor een partje taart in plaats van een hele taart. Op die manier kunnen er veel mensen proeven en hoeven mensen geen hele taart te kopen.

Verse soep

Stippel een wandelroute voor kleine stappers en geoefende wandelaars. Hang kaartjes op hoe ze de route kunnen volgen en je kan kleine opdrachten voorzien voor de kleintjes om de wandeling leuker te maken. Laat deelnemers een klein bedrag betalen voor de wandeling en voorzie een lekker warme soep of verse chocoldademelk op het einde van de wandeling. Laat je de wandeling gratis starten? Vraag dan een bijdrage voor de soep en choco!

Tweedehandsboekenbeurs

Het verkopen van tweedehandsboeken is een leuke manier om geld in te zamelen voor het goede doel. Je kan een tweedehandsmarkt organiseren of een kraampje voorzien. Vraag aan je leden om tweedehandsboeken te doneren. Je kan ook online je verzamelde boeken verkopen.

Booster je project

Wanneer je een gerichte actie wil opzetten voor het goede doel, is het goed om dit duidelijke en helder publiek te maken. Het kan gaan om een specifieke actie zoals een nieuw dak of herstellingswerk, maar evengoed om een inzamelactie voor het goede doel in binnen- of buitenland? Steek affiches in de bus, verkoop gepersonaliseerde spullen. Wanneer mensen weten dat ze steunen voor het goede doel, zijn ze vaak vrijgeviger.

Oude boedelverkoop

Boedelopkopers kopen oude spullen op en verkopen ze terug. Kan jij met je leden oude spullen verzamelen die staan te stoffen op zolder of in de kelder verzamelen voor de boedelverkoper, krijg je misschien nog een goed prijsje voor alle oude rommel.

Paaseieren rapen voor het goede doel

Koop paaseieren of verzamel er via de lokale handelaars en maak er een heus paasfeest van voor kinderen in de wijk of appartementsblok. Laat elke ouder een kleine bijdrage doen voor elk kind dat wil komen rapen. Verkoop chocomelk, grimeer kinderen, maak een leuk standje en maak er een heus dorpsfeest van.

Bingo avond

Een rij, een volle kaart! Bingo is fun voor jong en oud. Zorg voor leuke prijzen en voldoende bingokaarten. Verkoop koffie, thee, frisdrank en een glaasje alcohol en tijdens de pauze versnaperingen. Hou een heuse voorverkoop voor het goede doel en succes verzekerd!

Kwissen

In groepjes van 4 of 5 breng je buren, familieleden, vrienden samen voor een leuk avondje kwissen. Zorg voor toffe prijzen via vrienden, familie en lokale handelaars en stel je kwisvragen zorgvuldig op. Vraag een deelnemersprijs per ploeg en verkoop hapjes en tapjes tijdens de kwis. Een kwisavond zorgt voor een flinke cent in je kas! Wil je de kwis digitaal houden? Kijk dan naar www.kahoot.be , een handige tool om online te kwissen.

Organiseer danslessen

Dansavonden zijn perfect om elkaar op een andere manier te leren kennen. Organiseer koppeldans of groepsdansen en laat het innerlijk ‘dansbeest’ in je los. Ken je iemand die professioneel les kan geven? Super! Voor danslessen kan je een redelijke bijdrage vragen ;-).

Lokalen en materialen verhuren

Scholen, verenigingen, kerken,… hebben vaak lokalen ter beschikking om hun activiteiten te laten doorgaan. Al gedacht om je lokalen te verhuren? Heb je extra kosten erna zoals schoonmaken, elektriciteit,…. Reken deze kost gewoon door aan de huurder. Heb je nog tenten, volksspelen, speelkoffers, verkleedkleren die verhuurd kunnen worden? Ook deze kan je verhuren voor het goede doel.

Gidsen

Woon je in een historisch centrum? Werd er geschiedenis geschreven rondom je school, vereniging of organisatie? Al eens gedacht om gegidste rondleidingen te geven voor het goede doel. Vaak kennen inwoners een deel van de geschiedenis, maar hoe leuk is het om gegidst te geven met een fietstocht, te voet of step? Je kan een pauze inlassen waar je een heuse picknick geeft. Misschien zijn er oudere leden die mee de geschiedenis kunnen vertellen….

De grootste, de zwaarste, het kleinste, de mooiste

Lanceer in het voorjaar voor alle groene vingers een wedstrijd voor de dikste pompoen, het schattigste worteltje, de mooiste tuin…. Je kan het zo zot niet bedenken of het is kweekbaar. Hou het evenement rond oogsttijd, maar kondig het op tijd aan dat iedereen tijdig kan poten en planten. Verkoop zaaikalenders, zaden, laat de lokale tuinier plantjes stekken om te verkopen,…. op het evenement, tesamen met de nodige versnaperingen.