Dutch NL French FR

Geldinzameling door dierenliefde

Veel mensen hebben een hart voor dieren. Dat kan je ook merken aan de talloze opvanghuizen, dierenasielen, natuurcentra,…. Zij zijn allen een goed doel op zich, omdat hun werking vaak bestaat uit giften.

Sponser een dier

Sommige mensen zijn niet langer in staat hun huisdier financieel te onderhouden, desalniettemin de liefde voor hun huisdier er wel is. Je kan vragen het dier te laten sponsoren tot er een andere eigenaar is gevonden. Later kunnen de nieuwe eigenaren misschien nog af en toe foto’s sturen of een bezoekje brengen. Vang je dieren op? Post foto’s van het gewonde of verloren dier en vraag voor sponsoring voor de dierenarstkosten, tijdelijke opvang,….  

Raad de naam van een dier

Houd kleine wedstrijden zoals de naam van een dier raden, welk dier zit het langste in het asiel, raad het ras? Op die manier krijg je veel bezoekers op je website en krijgen bezoekers een binding met de dieren die er al langer zitten.  

Schijt je rijk

Heb je koeien, runderen, schapen in je opvang? Perfect om schijt je rijk te organiseren. Verdeel een veld (het zou super zijn, mocht je het lokale voetbalveld mogen gebruiken) en laat het dier los op het terrein. Voorafgaandelijk heb je veld ingedeeld in gelijke vakken. Laat mensen voor een prijsje gokken op welk vak het dier zijn behoeften gaat doen. Natuurlijk voorzie je een hapje en drankje voor het lange wachten tegen een democratische prijs.  

Open deurdag

Iedereen is nieuwsgierig. Ben je een bedrijf en wil je mensen de bedrijfsprocessen laten zien? Als asiel de dieren en werking tentoonstellen? Als hondenschool de geleerde honden hun kunstjes laten zien? Wil je de jeugdbeweging voorstellen promoten via een bonte avond of instuifdag? Hou een opendeurdag om je werking te promoten! Voorzie voldoende kraampjes met hapjes en tapjes, tafels en stoelen, een springkasteel, grimage… verkoop gepersonaliseerd materiaal zoals pennen, tassen & mokken, t-shirts & hoodies….  

Fysieke cadeautjes doneren

Hou een inzamelactie van materiaal dat je kan gebruiken als organisatie. Als asiel kan je altijd ontsmettingsmiddel, voeding en snoepjes gebruiken. Voedselbanken kunnen vragen aan scholen of elke ouder één product (dat ze eigenlijk nooit gebruiken) willen doneren aan de voedselbank. De jeugdbeweging voor knutselmateriaal, scholen voor gebruikt speelgoed,….  

Persoonlijke kerstkaartjes

Verkoop Kerstkaartjes gemaakt door leden & sympathisanten van je organisatie. Met knutselpapier maak je een leuke namiddag en verkoop je de kaarten aan 1 euro per stuk. Simpel toch! Wil je er een extra touch aan geven? Schrijf een persoonlijk adoptieverhaal, gelinkt aan het goede doel op de achterzijde van het kaartje. Op die manier laat je anderen je werking kennen.  

Specialist ter zake

Als organisatie heb je meer kennis dan je soms denkt. Jullie zijn allemaal informele experten. Denk maar aan wie véél weet over hoe je honden moet verzorgen? De asielen natuurlijk! Wie kent er veel over wildlife? De natuurorganisatie! Hou lezingen en spreid je kennis. Dit hoeft natuurlijk niet gratis! Je kan vragen of kinderen via school iets willen knutselen voor wildlife zoals insectenhotels en verkopen. Asielen kunnen op hun beurt honden buiten het asiel nagels knippen en trimmen voor het goede doel. Voor lezingen, kan je bijvoorbeeld een bijdrage vragen…  

Zwemmen met je hond

Vraag aan de gemeente of je op het einde van het seizoen het buitenzwembad/ de lokale plas kan afhuren voor een dag of week. Dit om het zwembad ter beschikking te stellen voor het goede doel. Je organiseert dan zwemmomenten voor honden en hun eigenaars. Hierna wordt het zwembad leeg getrokken en winterklaar gemaakt. Je kan op dat moment kraampjes voorzien waarin je hondensnoepjes verkoopt, nagels knippen voor honden voorziet,…