Dutch NL French FR

112 ideeën om geld in te zamelen

Wat kan Boosteren voor je doen?

Op zoek naar een simpele manier om je clubkas te spijzen en wil je op een leuke manier geld inzamelen?

Jaarlijks helpen we scholen, verenigingen en goede doelen om op een eenvoudige wijze de nodige gelden te verzamelen om hun doelstelling te bereiken.

Neem alvast een kijkje in onze webshop!

We werken voornamelijk met ambachtelijke leveranciers die een hart hebben voor organisaties, scholen en goede doelen. Daardoor hebben we een uniek aanbod met unieke prijzen dat voor inzamelacties gebruikt kan worden, eventueel met onze tools:

112 Ideeën om geld in te zamelen

Er zijn 112 en meer manieren om geld op te halen voor het goede doel. Ben je op zoek naar inspiratie? Wil je het toch net anders aanpakken als anders? Van zotte activiteiten tot de klassiekers…. Voor ieders wat wils…. Maar voor u start met een activiteit op te zetten, vergeet je actie niet te registreren op ons platform. Want met u te registreren ga je gratis aan de slag _ Jawaddedadde!!! Hoe da? Met elke online aankoop dat u doet, gaat er een commissie naar het goede doel! Het enige wat je moet doen, is véél reclame maken bij al je vrienden, familie, leden & sympatisanten!

Thema school

Fondsenwerving voor uw school is belangrijk. Er is altijd wel iets belangrijks zoals het verfraaien van de speelplaats, nieuwe smartboards, enz…, maar leerlingen, scholieren en studenten activeren om hun in te zetten voor een goed doel, is eveneens belangrijk. Doneren is en blijft een belangrijke levensles voor groot en klein. Denk maar aan de woorden van Henry Rosso_ Fundraising is the gentle art of teaching the joy of giving.  

Thema Kerk

Kerken en gebedshuizen brengen iedere week, tradioneel op zondag mensen samen. Vanuit hun geloof, streven ze ernaar om de juiste waarden en normen na te streven en zetten ze zich ook in voor het goede doel.  

Thema dieren

Veel mensen hebben een hart voor dieren. Dat kan je ook merken aan de talloze opvanghuizen, dierenasielen, natuurcentrums,…. Zij zijn allen een goed doel op zich, omdat hun werking vaak bestaat uit giften.

Thema sportclub

Ook sportclubs kunnen jaarlijks wel extra gebruiken in hun clubkas voor nieuwe materialen, het huren van de zaal, een vrijwilligersbijdrage voor de trainers, het bedrukken van de clubkledij enz. Ook zij kunnen tal van tips vinden voor hun kas te spijzen.

Thema persoonlijke actie opzetten

Wanneer je je wil inzetten voor het goede doel, hoeft dit niet steeds te gaan via een vereniging, school of je werk. Ook alleen kan je aan de slag. Er zijn uitdagingen waarbij je grote reizen maakt of lokale initiatieven opzet!Denk er steeds aan dat wanneer je geld wil collecteren voor het goede doel, dat je geld vraagt aan anderen niet voor jouw, maar wel voor het goede doel.

Thema met de collega’s

Of je nu werkt in een groot of klein bedrijf. Met je collega’s kan je samen een project opzetten voor het goede doel. Laat je collega’s mee zoeken en stemmen voor een project naar keuze. Op die manier wordt het een groepsgebeuren waar iedereen zich mee achter zet. Maak er een leuk          

Tweedehandskraampje

Geef leerlingen de verantwoordelijkheid om hun eigen schoolkraampje uit te baten. Laat ze tweedehandse spullen van thuis meebrengen, die nog in goede staat zijn, om tweedehands te verkopen. Het kan gaan om boeken, speelgoed, schoolmateriaal, verkleedkleren…. De school is de ideale leerplaats voor het jonge ondernemersschap te stimuleren. Je kan ook opteren om de kraam het hele schooljaar te laten staan.

Wereldboekendag

Wereldboekendag is een evenement dat jaarlijks op 23 april wordt gehouden door UNESCO ter promotie van lezen, publicatie en auteursrechten. Organiseer met je school een boekenverkoop in kader van dit evenement! Werk samen met je boekenclub. Bookspot.be staat hier zeker voor open!

Schoolfeest

Het jaarlijks evenement van de school en ideaal om sponsoring te verzamelen. Wanneer je je schoolfeest goed organiseert, is het verantwoord om hiervoor inschrijvingsgeld te vragen. Op het evenement zelf zijn er talloze acties om te houden:

  • Raad hoeveel yelliebeans of M&Ms er in de pot zitten en win de pot! Vraag voor elke gok een bijdrage. Diegene die het juist raad of het dichtst bij is, wint de pot.
  • Eendjes vissen voor de kleuters, altijd prijs! Verpak kleine spulletjes, zoals zeepbellen blazen, puzzeltjes en verras elke peuter met iets leuks. Wie kan alle eendjes vangen?
  • Tombola: De must voor elk schoolfeest. Zorg voor voldoende prijzen en lotjes! Je kan op voorhand al veel organiseren. Prijzen verzamelen, lotjes in voorverkoop verkopen. Zorg nu nog voor een grabbelton en gegarandeerd succes!
  • Snoepzakkenverkoop: Daar hoeft geen uitleg bij. Snoeppotjes verkoopt op elk evenement als zoete broodjes.
  • Grimeren: Zoek de talentvolle mama, papa, nicht, zotte nonkel of grappige tante die op je evenement kindersnoeten wil omtoveren naar een fee, spin of dier.

Sport & spel

Organiseer een voetbalwedstrijdje tussen ouders of laat ze deelnemers aan de klassieke volksspelen zoals zaklopen, touwtrekken. Ouders zijn meer competatief dan we denken. Je kan een bijdrage vragen voor deel te nemen misschien een weddenschapje op welke ouderploeg wint. Tip: Laat ploegen op voorhand zich samen stellen, dan kan je hier mee promotie voor maken of inkomkaartjes voor de wedstrijd verkopen. Denk zeker aan de hotdogs, hamburgers, warme choco’s, etc… voor de supporters om te verkopen.  

Goal!!!

Breng familie en vrienden & buren samen voor een spelletje ‘trappen op doel’. Maak er een leuke avond van met hapjes en drankjes, die je aan een democratische prijs verkoopt. Wanneer je het organiseert, vinden deelnemers het niet erg om een bijdrage per trap te doen.

Organiseer je

Wanneer je samenwerkt met anderen om geld te verzamelen voor het goede doel, is het nuttig om een whats app- of facebook groepje op te richten om ideeën uit te wisselen en je te organiseren. Meer handen maak licht werk en maakt het werk ook leuker!

Veil je talent

Organiseer een veiling op je school waarbij je de talenten van een ander inzet. Je ‘koopt’ als het ware aan een democratische prijs een dienst van een ander. Je hebt ik elke school wel de handige papa die ergens een klusje kan opknappen, de leerkracht die een uurtje bijles geeft, een leerling die supergoed taarten kan bakken en een oma die breiles wil geven. Vraag voor elk talent een bijdrage voor het goede doel.

Oud leerlingen

Ook oud leerlingen willen graag nog actief bezig zijn rond je school. Al eens gedacht om hun te contacteren voor juridisch advies of de aankoop van computers. De tofste ideeën komen ook vaak van dit jong geweld. Betrek zoveel mogelijk sympatisanten bij je actie!

Schoolboeken en schoolkalenders

Verkoop op het einde van het schooljaar een schoolboek aan de leerlingen. Maak gebruik van je eigen kopieertoestel en inbindmachine om een tof jaarboek te maken. Vervolledig het schoolboek met eigen gedichten van leerlingen, persoonlijke fotomateriaal van schooluitstappen en herinneringen die door het jaar gemaakt werden.

Schooldisco

Een activiteit om een heel jaar naar uit te kijken! Een lokaal feestje, discoparty of fuif! Superleuk van kleuter tot student. Maak duidelijk dat de opbrengst van je feestje ten gunste is voor het goede doel en vraag een eurotje extra per inkomkaart. Vergeet ook geen versnapering te verkopen aan alle dansers. Dit brengt extra geld in het laadje

Afvalopruimactie

Veel gemeenten en steden staan open om gratis materialen ter beschikking te geven aan verenigingen en organisaties wanneer ze een opruimactie wensen te organiseren. Uw inspanning wordt dan financieel vergoed door je gemeente.

Bonnen

Veel supermarkten geven kortingsbonnen. Al ooit gedacht om alle kortingsbonnen te verzamelen met de ouders om zo een gezamenlijke aankoop te kunnen doen. Op die manier kan je goedkoop tombola spullen, koeken, dranken inkopen om later te verkopen op je evenement.

Shop online

Sluit u aan bij boosteren en zet je organisatie, school, goed doel of vereniging online. Spaar het hele jaar door met ons affiliate programma.  Activeer al je vrienden, familileden, buren, schoolbestuur, jeugdbeweging aan om hun online aankopen te doen bij onze webshops, aangesloten bij boosteren? Deze online shops geven een commissie als ‘dank je wel’ om bij hun te shoppen. Dit is geheel gratis en kost je geen cent!

Zamel in acties

Je kan het niet bedenken of het wordt ingezameld. Denk maar aan oude GSM’s, tablets, inktpatronen. Veel reclycen bedrijven betalen een bijdrage voor het inleveren van deze toestellen. Moederborden van computers leveren bijv. 1 euro/kg op. Iets minder voor de hand is blikjes verzamelen. Aluminium inleveren brengt 70 cent/kg op. Niet weinig, denk ik dan. Vraag aan je gemeente of ze mee de actie ondersteunen. Hoe meer mensen inleveren, hoe beter voor het goede doel!

Koffie en thee – Thee en koffie

Koffie en thee brengen mensen samen en goede gesprekken gaan vaak gepaard met een kopje koffie of thee, maar ook ideaal om geld te verzamelen voor het goede doel. Waarom geen taarten, cakejes of wafes verkopen voor je goede doel. Je kan ook mensen aanspreken om thuis zelf te bakken of koffiekletsen te organiseren ten voordele van het goede doel.

Bakken voor het goede doel

Niets beter dan zelfgebakken taarten en koekjes & andere zoetigheden. Je kan een wedstrijd organiseren voor de lekkerste koekjes of de mooiste taarten. De winnaar wint een leuke prijs, de proevers betalen voor een lekkere koek of taart. Het is leuk als mensen kunnen betalen voor een part taart in plaats van een hele taart. Op die manier kunnen er veel mensen proeven en hoeven mensen geen hele taart te kopen.

Verse soep

Stippel een wandelroute voor kleine stappers en geoefende wandelaars. Hang kaartjes op hoe ze de route kunnen volgen en je kan kleine opdrachten voorzien voor de kleintjes om de wandeling leuker te maken. Laat deelnemers een klein bedrag betalen voor de wandeling en voorzie een lekker warme soep of verse chocoldademelk op het einde van de wandeling. Laat je de wandeling gratis starten? Vraag dan een bijdrage voor de soep en choco!

Tweedehandsboekenbeurs

Het verkopen van tweedehandsboeken is een leuke manier om geld in te zamelen voor het goede doel. Je kan een tweedehandsmarkt organiseren of een kraampje voorzien. Vraag aan je leden om tweedehandsboeken te doneren. Je kan ook online je verzamelde boeken verkopen.

Booster je project

Wanneer je een gerichte actie wil opzetten voor het goede doel, is het goed om dit duidelijke en helder publiek te maken. Het kan gaan om een specifieke actie zoals een nieuw dak of herstellingswerk, maar evengoed om een inzamelactie voor het goede doel in binnen- of buitenland? Steek affiches in de bus, verkoop gepersonaliseerde spullen. Wanneer mensen weten dat ze steunen voor het goede doel, zijn ze vaak vrijgeviger.

Oude boedelverkoop

Boedelopkopers kopen oude spullen op en verkopen ze terug. Kan jij met je leden oude spullen verzamelen die staan te stoffen op zolder of in de kelder verzamelen voor de boedelverkoper, krijg je misschien nog een goed prijsje voor alle oude rommel.

Paaseieren rapen voor het goede doel

Koop paaseieren of verzamel er via de lokale handelaars en maak er een heus paasfeest van voor kinderen in de wijk of appartementsblok. Laat elke ouder een kleine bijdrage doen voor elk kind dat wil komen rapen. Verkoop chocomelk, grimeer kinderen, maak een leuk standje en maak er een heus dorpsfeest van.

Bingo avond

Een rij, een volle kaart Bingo is fun voor jong en oud. Zorg voor leuke prijzen en voldoende bingokaarten. Verkoop koffie, thee, frisdrank en een glaasje alcohol en tijdens de pauze versnaperingen. Hou een heuse voorverkoop voor het goede doel en succes verzekerd!

Kwissen

In groepjes van 4 of 5 breng je buren, familieleden, vrienden samen voor een leuk avondje kwissen. Zorg voor toffe prijzen via vrienden, familie en lokale handelaars en stel je kwisvragen zorgvuldig op. Vraag een deelnemersprijs per ploeg en verkoop hapjes en tapjes tijdens de kwis. Een kwisavond zorgt voor een flinke cent in je kas! Wil je de kwis digitaal houden? Kijk dan naar www.kahoot.be , een handige tool om online te kwissen!

Organiseer danslessen

Dansavonden zijn perfect om elkaar op een andere manier te leren kennen. Organiseer koppeldans of groepsdansen en laat het innerlijk ‘dansbeest’ in je los. Ken je iemand die professioneel les kan geven? Super! Voor danslessen kan je een redelijke bijdrage vragen ;-).

Lokalen en materialen verhuren

Scholen, verenigingen, kerken,… hebben vaak lokalen ter beschikking om hun activiteiten te laten doorgaan. Al aan gedacht om je lokalen te verhuren? Heb je extra kosten erna zoals schoonmaken, elektriciteit,…. Reken deze kost gewoon door aan de huurder. Heb je nog tenten, volksspelen, speelkoffers, verkleedkleren die verhuurd kunnen worden? Ook deze kan je verhuren voor het goede doel.

Gidsen

Woon je in een historisch centrum? Werd er geschiedenis geschreven rondom je school, vereniging of organisatie? Al eens gedacht om gegidste rondleidingen te geven voor het goede doel. Vaak kennen inwoners een deel van de geschiedenis, maar hoe leuk is het om gegidst te geven met een fietstocht, te voet of step? Je kan een pauze inlassen waar je een heuse picknick geeft. Misschien zijn er oudere leden die mee de geschiedenis kunnen vertellen….

De grootste, de zwaarste, het kleinste, de mooiste

Lanceer in het voorjaar, voor alle groene vingers beginnen met poten en planten een wedstrijdoproep voor de dikste pompoen, het schattigste worteltje, de mooiste tuin…. Je kan het zo zot niet bedenken of het is kweekbaar. Je kan een deelnemersprijs vragen of er een heus evenement rond creëren. Verkoop zaaikalenders, zaden, laat de lokale tuinier plantjes stekken om te verkopen,….

Sponser een dier

Sommige mensen zijn niet langer in staat hun huisdier financieel te onderhouden, desalniettemin de liefde voor hun huisdier er wel is. Je kan vragen het dier laten sponsoren tot er een andere eigenaar is gevonden. Later kunnen de nieuwe eigenaren misschien nog af en toe foto’s sturen of een bezoekje brengen. Vang je dieren op? Post foto’s van het gewonde of verloren dier en vraag voor sponsoring voor de dierenarstkosten, tijdelijke opvang,….

Raad de naam van een dier

Houd kleine wedstrijden zoals de naam van een dier raden, welk dier zit het langste in het asiel, raad het ras? Op die manier krijg je veel bezoekers op je website en krijgen bezoekers een binding met de dieren die er al langer zitten.

Schijt je rijk

Heb je koeien, runderen, schapen in je opvang? Perfect om schijt je rijk te organiseren. Verdeel een veld (het zou super zijn, mocht je het lokale voetbalveld mogen gebruiken) en laat het dier los op het terrein. Voorafgaandelijk heb je veld ingedeeld in gelijke vakken. Laat mensen voor een prijsje gokken op welk vak het dier zijn behoeften gaat doen. Natuurlijk voorzie je een hapje en drankje voor het lange wachten tegen een democratische prijs.

Huur een restaurant

Restaurants zijn vaak op zoek naar nieuw cliënteel en zoeken methodes om hun zaal gevuld te krijgen op minder populaire weekdagen. Organiseer een etentje ten voordele van het goede doel. Vraag aan het restaurant om een menu uit te werken aan een democratische prijs (want iedereen krijgt dezelfde menu) en voeg per menu een bedrag on top. Bijvoorbeeld. De chef geeft aan dat een menu voor aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht 45 euro kost, maar wil het voor 40 euro maken. Jij vraagt per menu 60 euro. Als er 50 mensen in het restaurant kunnen, heb je al snel 1.000 euro.

Teamchallenge

Ga met je medecompagnons (collega’s, buren, familieleden, sympathisanten organisatie) een fysieke uitdaging aan. Loop of fiets samen 1.000 km, beklim ‘de muur’ van Geraartsbergen. Huur een camper bij goboony om het draaglijker te maken voor de sporters. Voorzie krachtfood en YOU CAN DO IT!

Lokale bedrijven

Wanneer je een actie opzet, zijn er vast bedrijven in de buurt die het evenement willen sponsoren. Zichtbaarheid is belangrijk voor een lokale ondernemer! Vraag een bijdrage voor hun logo te plaatsen op je evenement, misschien is er personeel dat graag wil komen helpen,… Denk eraan. Je vraagt het niet voor jezelf, maar voor het goede doel.

Marathon

Ga de doelstelling aan om een marathon te lopen voor het goede doel. Train alle duizenden kilometers in je eigen gemeente. Laat je loopshirt en short bedrukken met bedrijfslogo’s in de omgeving. Een plaatsje op de rug of borst, is al duurder dan op de schouder. Probeer voor 2.500 euro je outfitt te laten bedrukken op die manier.

Open deurdag

Iedereen is nieusgierig. Ben je een bedrijf en wil je mensen de bedrijfsprocessen laten zien? Als asiel de dieren en werking tentoonstellen? Als hondenschool de geleerde honden hun kunstjes laten zien? Wil je de jeugdbeweging voorstellen promoten via een bonte avond of instuifdag? Hou een opendeurdag om je werking te promoten! Voorzie voldoende kraampjes met hapjes en tapjes, tafels en stoelen, een springkasteel, grimage… verkoop gepersonaliseerd materiaal zoals pennen, tassen & mokken, t-shirts & hoodies….

Fysieke cadeautjes doneren

Hou een inzamelactie van materiaal dat je kan gebruiken als organisatie. Als asiel kan je altijd ontsmettingsmiddel, voeding en snoepjes gebruiken. Voedselbanken kunnen vragen aan scholen of elke ouder één product (dat ze eigenlijk nooit gebruiken) willen doneren aan de voedselbank. De jeugdbeweging voor knutselmateriaal, scholen voor gebruikt speelgoed,….

Persoonlijke kerstkaartjes

Verkoop Kerstkaartjes gemaakt door leden & sympathisanten van je organisatie. Met knutselpapier maak je een leuke namiddag en verkoop je de kaarten aan 1 euro per stuk. Simpel toch! Wil je er een extra touch aan geven? Schrijf een persoonlijk verhaal, gelinkt aan het goede doel op de achterzijde van het kaartje. Op die manier laat je anderen je werking kennen.

Specialist ter zake

Als organisatie heb je meer kennis dan je soms denkt. Jullie zijn allemaal informele experten. Denk maar aan wie véél weet over hoe je honden moet verzorgen? De asielen natuurlijk! Wie kent er veel over wildlife? De natuurorganisatie! Hou lezingen en spreid je kennis. Dit hoeft natuurlijk niet gratis! Je kan vragen of kinderen via school iets willen knutselen voor wildlife zoals insectenhotels en verkopen. Asielen kunnen op hun beurt honden buiten het asiel nagels knippen en trimmen voor het goede doel. Voor lezingen, kan je bijvoorbeeld een bijdrage vragen…

Zwemmen met je hond

Vraag aan de gemeente of je op het einde van het seizoen het buitenzwembad/ de lokale plas kan afhuren voor een dag of week. Dit om het zwembad ter beschikking te stellen voor het goede doel. Je organiseert dan zwemmomenten voor honden en hun eigenaars. Hierna wordt het zwembad leeg getrokken en winterklaar gemaakt. Je kan op dat moment kraampjes voorzien waarin je hondensnoepjes verkoopt, nagels knippen voor honden voorziet,…

Kaas en Wijn

Organiseer samen met een restaurant in de omstreken, wijnhandelaar een kaas & wijnavond bij je thuis. Nodig je familie en vrienden uit, vraag een bijdrage voor hun deelname. Je kan aan de wijnhandelaar een percentje vragen van de verkoop voor het goede doel.

Sing & songwriter

Vraag aan je lokale bruin café of hij wil meewerken voor het goede doel. Een sing & songwriter brengt vaak extra klanten en omzet met zich mee. Je kan ook vragen aan de artiest of hij één avond gratis wil optreden voor het goede doel ;-).

Kroegkwis

Houd het dorpscafé regelmatig een kwis of activiteit, dan kan je vragen of hij één van zijn activiteiten wil organiseren voor je goede doel. Het is belangrijk voor hem dat je ook nieuwe mensen aanbrengt, dus maak zoveel mogelijk reclame bij je vrienden, buren en familie! Maak een goede affiche, verdeel folders en publiceer zoveel mogelijk reclame op je sociale media!

Themawandeling

Organiseer een themawandeling in je gemeente. Een lichtjeswandeling in de winter, een halloweentocht, een sprookjeswandeling voor de lagere schoolkinderen, een kunstenroute,… Hoe meer vrijwilligers je betrekt bij de voorbereiding en uitvoering, hoe meer wandelaars je zal bereiken. Voorzie soep, wafels, choco en koffie, snoepzakjes voor onderweg. Je kan ook opteren voor een algemene inschrijving en een heuse BBQ op het einde houden! Zorg voor goede bewegwijzering dat iedereen aankomt!

Carwash

Algemeen gekend en gewild!!!! Auto’s wassen voor het goede doel! Verzamel alle welpen en kapoenen van de scouts & gidsen, de rakwi’s en tito’s van de chiro en ga aan de slag met emmers, doekjes, sponsen & sopjes! Organiseer een wasstraat met verschillende opties en bijhorende prijzen. Binnen- en/of buitenzijde, waxen.

30’ klusjes

Mars door de straten met je jeugdvereniging en bied je diensten aan. Bel aan van deur tot deur en geef aan dat je voor een vrijwillige bijdrage een klusje wil doen. Dit kan gaan van onkruid wieden, de vuilzakken voor aan’t straat zetten, afwassen, de stoep keren… Je klusje mag max. 30’ duren!

Tuin winterklaar maken

Biedt als organisatie in je gemeente aan om tuinen winterklaar te maken bij particulieren. Veel mensen zien op tegen het laatste snoeiwerk, de bladeren in de tuin op te ruimen, gras af te rijden, op te rommelen. Voor een prijsje voor het goede doel, doet een ploeg van jouw organisatie dit karwei! Verkoop dan gelijk mezenbollen en insectenhotelletjes!

Mezenbollenverkoop

Deur aan deurverkoop voor het goede doel. Iedereen kan in het najaar wel mezenbolletjes gebruiken voor de vogeltjes. Maak pakketjes van 3 bolletjes voor 5 euro. Per verkochte doos heb je al snel 125 euro ;-)

Goede doelen competitie

Organiseer in je lokale supermarkt een goede doelencompetitie. Laat 6 verschillende acties (organisaties, verenigingen of goede doelen) zich registreren bij de supermarkt. Per aankoopschijf van 20 euro, krijgen klanten een muntje dat ze kunnen steunen aan het goed doel dat ze kiezen (uit de 6). Na 6 weken wordt bekend gemaakt, welke organisatie de meeste muntjes heeft en wint. Laat elk goed doel een prijs winnen, waarbij de winnaar de hoogste prijs. De winkel betaalt de prijzen. Wedden dat iedereen net een beetje meer koopt om een muntje te doneren aan het goede doel van hun keuze

Helpen met de boodschappen

Vraag aan je lokale handelaar of je met je vereniging geld mag colleceren door mensen te helpen hun boodschappen in de wagen te tasten en het karretje terugbrengen. De opbrengst dat in het winkelkarretje is voor het goede doel. Voorzie ook een fooienpot!

Filmavond

Organiseer met je vereniging een filmavond. Huur gratis uit de bibliotheek de nieuwste films en installeer je bij je clublokaal! Dit kan gezellig met paletten, kussens en dekentjes buiten onder de zomeravond of in heuse cinemastijl binnen. Verkoop op voorhand toegangskaartjes en natuurlijk is er popcorn en ships voor de snoepers! Vraag eventueel aan de gemeente of je de beamer mag lenen.

Hondenuitlaatservice

Steek foldertjes in de bus dat je met vrijwilligers uit je club graag honden uitlaat, komt eten geven, wanneer mensen een dagje niet thuis zijn. Vraag hier een gepaste bijdrage voor! Je kan eventueel net als een babysittdienst een hondenuitlaatservice organiseren met je organisastie.

Modeshow

Organiseer een tweedehandsmodeshow met tweedehandskleren en kledingcreaties uit tweedehandsmaterialen! Vergeet op voorhand niet voldoende reclame te maken om kleding te verzamelen en de creatieve mama’s, oma’s, tantes en hun mannen aan het werk te zetten. Verkoop tickets op voorhand, vraag aan clubleden om te modelleren en verkoop erna de kleding! De bedoeling is vooral een gezellig samen zijn, met hapjes & tapjes! Wanneer iedereen fashionable komt kijken, kan je er een heuse party aan koppelen.

Wereldrecord breken

Al ooit gedacht om een wereldrecord te breken met je club? Dit zet je organisatie alvast stevig in de kijker!!!!! Het is een geweldige manier om mensen samen te krijgen, er wordt heel wat afgelachen en je krijgt een enorme binding met de mensen rondom je organisatie. Hierbovenop zet je je organisatie in de plaatselijke, soms nationale pers! Zoek alvast het record dat je kan verbreken?

Zomerbarbeque

Een heus feest om het seizoen af te sluiten is absoluut een grote bbq voor alle leden & sympathisanten. Laat bij de inschrijving van het seizoen al de datum weten voor de zomerbbq zodat niemand hem kan vergeten. Vraag aan lokale handelaren om korting te geven op drank en vlees!   Doe tal van kleine activiteiten om geld in het laadje te brengen:

  • Raad hoeveel yelliebeans of M&Ms er in de pot zitten en win de pot! Vraag voor elke gok een bijdrage. Diegene die het juist raad of het dichtst bij is, wint de pot
  • Eendjes vissen voor de kleuters, altijd prijs! Verpak kleine spulletjes, zoals zeepbellen blazen, puzzeltjes en verras elke peuter met iets leuks. Wie kan alle eendjes vangen?
  • Tombola: De must voor elk schoolfeest. Zorg voor voldoende prijzen en lotjes! Je kan op voorhand al veel organiseren. Prijzen verzamelen, lotjes in voorverkoop verkopen. Zorg nu nog voor een grabbelton en gegarandeerd succes!
  • Snoepzakkenverkoop: Daar hoeft geen uitleg bij. Snoepzakken verkoopt op elk evenement als zoete broodjes.
  • Grimeren: Zoek de talentvolle mama, papa, nicht, zotte nonkel of grappige tante die op je evenement kindersnoeten wil omtoveren naar een fee, spin of dier.

Garage- of stratenverkoop

Laat de gemeenschap zijn werk doen door een massale garageverkoop te doen! Iedereen heeft wel iets staan dat hij/zij wil verkopen en vraag of een deel van de opbrengst naar jullie goed mag gaan. Het is ook tof een verkoop te houden rond een bepaald thema bijvoorbeeld een tweedehands kledingverkoop, tweedehands speelgoed, gereedschap. Laat de sociale media zijn rol spelen…

Collectebussen

Plaats collectebussen voor het goede doel aan de kassa bij lokale handelaren. Maak het goed zichtbaar met het logo en waarom. Veel mensen stoppen de kleintjes vaak in de collectebus. Na twee maanden haal je de collectebussen terug op. Bedank uitvoerig de handelaars over de sociale media.

Berenjacht

Organiseer een heuse berenjachtwandeling. Stippel een route uit en vraag aan de huizen aan deze route om een teddybeer voor het raam te plaatsen. Superleuk voor kleuters om beren te zoeken, verscholen achter de ramen van huizen. Hou op een centrale plaats langs de wandelroute een heuse picknick voor het goede doel waar je sandwiches, choco, verse soep verkoopt ten voordele van het goede doel. Maak reclame hierover via de school en de jeugdverenigingen!

Kerstboomverbranding

Als je toestemming van de gemeente krijgt is het leuk om een Kerstboomverbranding te organiseren. Op een voorafbepaalde locatie kunnen mensen hun kerstboom achterlaten die later dan opgaat in een heus vuur. Meestal resulteert dit in een heus wijk- of dorpsfeest waar ook gluwein, jenever, choco en verse soep wordt verkocht. Vergeet ook niet de brandweer te waarschuwen.

Verkoop gesigneerd materiaal

Elke sportclub heeft ergens wel een oude legende of topspeler waar de jonge spelers naar opkijken. Veil clubkledij, ballen, tennisraketten met belangrijke handtekeningen,….

Sticker album

In plaats van de klassieke foto waar elke speler indiviueel op staat als de ploegfoto, organiseer je nu je eigen stickerboek (www.stickerboek.be). De stickeractie is gratis voor de club en zij ontvangt een 15% van de opbrengst. Al het overige wordt voor u georganiseerd.

Tournooi

Organiseer een tournooi tussen verschillende clubs. Op die manier breng je veel mensen op de been. Natuurlijk worden er meerdere wedstrijden gespeeld, waardoor er langere pauzes tussen de wedstrijden ontstaan. Op deze momenten verkoop je hotdogs, soep,… Wil je nog iets extra doen voor het goede doel! Maak dan een kraampje, ingericht omtrent dat goede doel (goede doelen hebben hiervoor promomateriaal) en verkoop snoepzakjes voor het goede doel!

Loterij

Terwijl je met een tombola altijd prijs hebt, is dat niet zo bij een loterij. Desalniettemin is de prijs die te winnen valt met een loterij vaak wel waardevoller. Zoek een waardevolle prijs in je gemeente (bij de handelaars) en mooie waardebonnen om te winnen. Verkoop lotjes tijdens de wedstrijd en ga tijdens de pauze zeker rond om lotjes te verkopen. Na de wedstrijd of tijdens de jaarlijkse bbq wordt het winnende lotje getrokken.

Challenge in a battle

Doe een individuele competitie binnen je sportclub, verenigingen. Wie is de sterkste? De snelste? De handigste? Wie is de beste verdediger of dribbelaar? Wie daagt wie uit? Wie komt tegenover wie te staan? Wanneer het competitiebeest bij de sporters en hun ouders, broers naar boven komt, komen de deelnemers vanzelf. Stel leeftijden in en andere uitdagingen tussen de kleinsten en oudsten. Voorzie een hapje en drankje om geld voor je vereniging op te halen.

Fooien voor het goede doel

Vraag aan de kantine van je vereniging voor één weekend om de fooien niet te verdelen zoals anders, maar te doneren aan het goede doel! Maak dat weekend net extra reclame hierrond en je zal merken dat men vrijgeviger is.

Permanent snoepzakken voor’t goede doel in’t schap

In plaats van een éénmalige actie, kan je vragen om vaste leverancier van de snoepzakken te worden in je kantine. Alle opbrengsten voor een heel jaar gaan dan naar het goede doel en je plaatst je sportvereniging als vrijgevige club op de voorgrond via ja sociale media. Afficieer ook goed waarom deze snoepzakken verkocht worden en wat er met het geld zal gebeuren.

Belastingsaftrek

Wanneer je rechtstreeks doneert aan een erkend goed doel, kan de boekhouder van je club dit bedrag inbrengen. Handige tip waarbij misschien de club of organisatie misschien een extraatje kan opleggen bij het doneren.

Gepersonaliseerde drinkbussen

Elke sportclub heeft tegenwoordig zijn eigen drinkbus. Ook op het werk, naar school worden drinkbusssen alom gebruikt. Drinkbussen zijn dus ideaal als sponsoring of om te laten personaliseren.

Dag van de pillendoos

Nooit van gehoord? Tijd om het in te voeren! Een groot deel van onze bevolking heeft nood aan dagelijkse medicatie. Hou je een actie omtrent healthcare? Dare to care!

Spelletjesavond

Breng mensen samen om een leuke spelletjesavond. Niets leuker dan iets knabbelen en drinken terwijl je met anderen een leuk spelletje speelt. Je kan er een toernooi of poeltornooi organiseren waarin de winnaar blijft zitten en de andere spelen door. Gewoon vriendschappelijk  is natuurlijk ook altijd leuk. Vraag aan vrienden en buren of je spelletjes kan lenen. Je kan inschrijvingsgeld vragen en leuke prijzen voorzien of sponsoring vragen via drukwerk en reclamefolders.

Girls night out – Girls night in

In plaats van naar de cinema, een avondje dansen of samen iets of café, draai je het uitgaansconcept om. Je organiseert een echte girls night in. Je voorziet een leuke avond met cava & coctails, spelletjes en de laatste nieuwe film. Je maakt er een onvergetelijke avond van. Het bedrag dat je normaal zou spenderen aan een avondje stappen is de inzet van je vriendinnen. Leg uit waarom je dit wil doen en ze gaan het allemaa een superinitiatief vinden.

Boys will be boys

Was je van plan om naar een concert te gaan, een voetbalwedstrijd of lasershooten, paintballen…. Vraag aan je maten om in plaats van een outdoor activiteit, mee te doen met een stoer kosteloos alternatief. Leg het budget dat anders voorzien was in voor het goede doel. Je vrienden zullen zeker achter het concept staan.

Dropping

Wat vroeger vaak werd georganiseerd, zie je vandaag minder. Niks leuker dan met een stafkaart en kompas gedropt te worden in de bossen. Wil je het nog avontuurlijk, kan je ook altijd een nachtdropping organiseren. Wat heb je nodig naast een paar stafkaarten, Kompas en auto’s om mensen te droppen? Laat deelnemers een bijdrage betalen voor de organisatie en verkoop eventueel overlevingspakketten, hou een hamburgerfestijn bij aankomst…

Charity battle

In elke gemeente bruist het van creatief talent. Haal het talent uit hun kot door een heuse battle of the bands te organiseren. Flyer ruim op tijd je evenement aan, hang posters in cafés en jeugdhuizen en post het voldoende in de sociale media. Verzamel de locale pers en maak er een heus evenement van. Spreek een locaal café voor de locatie en hap & tap ondersteuning.

Keep on running

Of je nu gaat voor de 5 of 10 kilometer, een halve marathon of marathon of zelfs een ultra marathon. Loopevenementen zijn een buitengewone kans om sponsoring maken. Vaak ga je een persoonlijke uitdaging aan en gaat dit gepaard met een droom. Aarzel niet om deze twee te combineren om je droom of uitdaging waar te maken en hiermee het goede doel te ondersteunen. Veel bedrijven en organisatoren van goede doelen, organiseren loopwedstrijden. Het is heel gemakkelijk om je hiervoor in te schrijven. De deelnameprijzen zijn vaak niet duur en het is heel gemakkelijk om sponsorgeld te verzamelen voor je prestatie.

Walk for charity

Wandelen is de hipe op dit moment. Wandelevenementen worden populairder met de dag. Waarom ga je de uitdaging niet aan om door weer en wind, met aangepast schoeisel en kledij, om 3.650 km te wandelen op een jaar? Er zijn veel wandelroutes ter beschikking op de website van wandelknooppunten of volg de GR! Laat je uitdaging sponsoren door vrienden, buren en familie.

Scheer je hoofd

Ben je een durver om 30 cm van je haar af te staan aan het goede doel? Knap van je!!! Misschien ben je wel een lefgozer en durf je je helemaal kaal te scheren. Laat je kappersbeurt filmen met een link naar je inzamelactie. Verspreid de beelden op sociale media en leg uit wat en waarom je een doel steunt.

Laat een baard groeien

Wanneer de ene zich laat kaal scheren, wil de andere misschien een baard laten groeien. Laat je sponseren per cm dat je baard groeit. Zet ook hier je actie op sociale media en laat het sponsoren met een link. Wanneer je met meerdere bent, kan je een ware competitie starten.

Snor je mee?

Is een baard te kriebelig en ga je liever voor de snor. Snor idee! Ga de uitdaging aan met je mede mannelijke symphatisanten om een heuse snorrenwedstrijd te organiseren. De grappigste, de mooiste, de kleurrijkste snor. Diegene die de snorrenwedstrijd wint, krijgt alvast een leuke prijs.

Extreme action

Er zijn veel goede doelen om te steunen, maar ook veel extreme sporten om uit te kiezen. Droom je al langer om eens te skydiven, een parachutesprong te wagen of een bungeesprong te maken. Laat je actie sponsoren voor het goede doel en waag de sprong. Film je actie en deel het erna op sociale media, zodat je sponsers je angstkreten kunnen horen. Post het eventueel erna op facebook met een bijhorende inzamelactie.

Stoppen met roken

Rook jij een pakje per week, dan kost roken je al snel 1.825 euro. Stop je met roken, dan heb je dit budget ter beschikking om te doneren aan het goede doel. Durf jij het aan? Leesinspiratie nodig hoe te stoppen?

Drooglegging voor het goede doel

Doe mee met de nationale actie van tournée minerale en ga voor een maandje zonder alcohol. Donneer het geld dat je normaal uitgeeft aan drank voor een maand aan het goede doel. Vraag aan vrienden en familie om mee te doen om valsspelen te vermijden . Naderhand ga je je een stuk fitter voelen ;-).

Je eigen boostercampagne

Wil je iets posten? Een campagne bekend maken? Andere inspireren? Geld ophalen en verspreiden via sociale media? Kijk zeker eens op de webpagina van www.boosteren.com. Online sponsoring levert doorgaans meer op dan de papieren versie. Lotgenoten en symphatisanten over de wereld vinden jouw actie misschien inspirerend en willen ook graag hun steentje bijdragen.

Doe het niet alleen

Heb je een doel uitgekozen en wil je er voor gaan, neem dan zeker contact op met het desbetreffende goede doel. Zij hebben vaak campagnemateriaal ter beschikking om uit te lenen. Grote instellingen kunnen zelfs merchandising aanbieden zoals t-shirts, tassen etc om te verkopen.

Kerstmannenrun

Tracht in het dorp 250 mensen te verzamelen, verkleed als Kerstman, en ren letterlijk weg van de feestelijke festiviteiten. Dit is een leuke activiteit tussen de kerstdagen, waarbij je een frisse neus haalt en de kerststronk eraf rent. Betrek de families erbij en koppel er een leuke nieuwjaarsdrink aan vast.

Ijsberenbad

Wedden dat je durft? Wedden van niet? Wie doet er mee de ijsberenjump in het lokale meer of in de zee? Zorg zeker voor een standje met warme drankjes en versnaperingen om de ijsberen te ontdooien.

Dresscode

Op het bedrijf is er altijd een dresscode. De ene functie vraagt casual chic, de andere een kostuum. Al eens gedacht om van de dresscode af te wijken voor het goede doel. Kies een themadag, een casual day,…. Maak de afspraak een boete op te leggen voor de collega die zich niet aan dress code houdt. Je kan dit ook aanhouden gedurende een week, of 1 dag per week voor een kwartaal…

Share your coffee

Uw dagelijkse tas koffie of latté. Elke dag verdwijen er muntjes in het koffiemachine of worden er cafeïneboosten afgehaald aan je favoriete take-a-way. Vraag aan je collega’s of ze voor een paar weken willen afzien van hun favoriete drankje en hun bijdrage hieraan af te staan aan het goede doel. Het spreekt voor zich dat je misschien rekening moet houden met een minder goed humeur.

Woon werk verkeer

Bestaat jouw woon-werkverkeer uit dagelijkse ritten met de wagen? Misschien is het haalbaar om voor een bepaalde periode je wagen om te ruilen voor je fiets én fietsvergoedingen zijn financieel interessant. Vraag aan je collega’s om mee te doen!! Ben je met een aantal, kan je een doel opstellen om samen 2.000 km te rijden voor het goede doel en je afstand laten sponsoren.

Collegakwis

Alle collega’s ’s middags rond de tafel voor een kwis! Sfeer verzekerd. Vraag een kleine bijdrage voor het goede doel en je collega’s doen met plezier mee!

Dopjes

22 cent voor een kilo dopjes. 400 dopjes in een kilogram. Stel je bent met 100 werknemers in een bedrijf. Als zij allen 4 dopjes verzamelen, heb je al een kilogram. Laat deze 100 werknemers hun gezin mee engageren voor dit project. Je gaat verrast zijn hoeveel dopjes je verzamelt. Vraag aan je werkgever of je een inzamelpunt mag plaatsen. Je kan ook een competitie organiseren van dopjes inzamelen tussen twee afdelingen of dochterbedrijven. Laat het competitiebeest los.

Imago

Bedrijven vinden een positief imago belangrijk. Een maatschappelijk geëngageerd bedrijf, zeg vaak veel over hoe ze met hun werknemers en hun projecten omgaan. Wil jij als werknemer, samen met je collega’s het verschil maken, betrek dan zeker ook je werkgever. Wanneer hij over het initiatief hoort, waar collega’s samen werken om zich voor het goede doel in te zetten, zal hij zeker positief reageren. Misschien stelt hij bedrijfsmateriaal of locaties ter beschikking. Wil hij helpen in de drukkosten of sponsert hij mee. Misschien verdubbelt hij het verzamelde bedrag wel?

Bedrijfsloterij

Vraag aan je werk of hij een prijs wil doneren en een loterij mag organiseren onder de werknemers.